Custom

Een custom design betekent dat jouw ontwerp helemaal op maat gemaakt wordt. The sky is the limit. Elk element van het geboortekaartje is uniek en past perfect bij jou (of jullie) als ouder(s). Geef je geboortekaartje een bijzondere en persoonlijke touch met een illustratie op maat: extra mooi in bijvoorbeeld een goudfolie of letterpress druk.

Semi-custom

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je een kleiner budget? Kies dan voor een semi-custom ontwerp: je kiest een kaartje uit mijn portfolio, en we gaan samen aan de slag om dit ontwerp zo te customizen dat het past bij jouw persoonlijke verhaal. We kijken bijvoorbeeld naar verschillende papiersoorten, bewerkingen, kleuren en hier en daar een toevoeging of wijziging in het ontwerp. Omdat we werken vanuit een bestaande basis, zijn de designkosten een stukje lager.

Tarieven

Omdat de prijs van een geboortekaartje afhankelijk is van allerlei keuzes (bijvoorbeeld het papier, het aantal kaarten en de druktechnieken) is het niet mogelijk om vaste prijzen te hanteren.

Buro Narratif biedt kaartjes aan in elke prijsklasse. Toch is er een minimum budget waar je rekening mee kunt houden. De totaalprijs is namelijk opgebouwd uit twee onderdelen: de ontwerpkosten en de drukkosten. Over de drukkosten valt op voorhand weinig te zeggen, maar je kunt wel alvast rekening houden met de tarieven voor het ontwerp.

De ontwerpkosten voor een geboortekaartje liggen meestal tussen de 250 en 350 euro. Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Is jouw ontwerp gebaseerd op een bestaand kaartje? Dan zullen de kosten lager zijn. Ga je voor een custom design met illustratie op maat, gedichtje op maat en misschien wel meer dan één kaartje? Dan zullen de kosten hoger zijn.

De meest gekozen kaartjes op een rij...

Letterpress druk op stevig luxe Colorplan papier (zoals kaartje Beer)
Drukkosten ca €350 bij 100 kaarten

— Offset druk op Oud Hollands geschept papier (zoals kaartje Pien)
Drukkosten ca €175 bij 100 kaarten

— Goudfolie druk op Oud Hollands geschept papier (zoals Alexa & Adriaan)
Drukkosten ca €350 bij 100 kaarten

Houd er rekening mee dat bovengenoemde prijzen afhankelijk zijn van de aantallen, de fluctuerende papierprijzen en andere externe factoren.

*Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. De prijzen geven een indicatie en kunnen dus niet worden gegarandeerd.

Werkwijze

1.

Contact

Vul het contactformulier in zodat ik wat meer te weten kom over je wensen en verwachtingen. Ook als je mailt, zal ik je vragen dit formulier eerst in te vullen. De vragen in dit formulier helpen me namelijk om een beter beeld te krijgen van waar je naar op zoek bent en of ik je daarbij kan helpen.

2.

Kennismaking

Tijdens een eerste gesprek (digitaal of face-to-face) bespreken we je wensen, eisen, voorkeuren en vragen. Het is fijn als je wat beeld verzamelt van wat je mooi vindt, bijvoorbeeld op Pinterest. Heb je een ontwerp gezien van een andere ontwerper, houd er dan rekening mee dat ik nooit ontwerpen kopieer.

3.

Papier moet je voelen

In veel gevallen stuur ik je ook nog een sample pakket toe zodat je de verschillende papier- en drukwerk opties kunt bekijken.

4.

Prijsvoorstel

Op basis van wat is besproken maak ik een eerste prijsvoorstel. Als je akkoord gaat met het prijsvoorstel en de opdracht wilt doorzetten gaan we verder met het ontwerpproces.

5.

Ontwerpproces

Ik maak een eerste ontwerp voorstel. Dit vormt de basis waarop we samen verder gaan borduren. Vanaf dan zijn er twee momenten waarop je feedback kunt sturen voordat het design definitief is.

6.

Check, check, dubbel check

Ben je helemaal tevreden met het ontwerp, dan stuur ik een digitale proefdruk in pdf met het finale ontwerp ter goedkeuring. Hier staan natuurlijk nog niet de correcte gegevens in, zoals de geboortedatum, het gewicht en de lengte. Ik vraag je het ontwerp te controleren voor zover het definitief is, zodat alles klaar staat voor wanneer de kleine spruit er is.

7.

Je kindje is geboren!

Zodra je kleintje is geboren stuur jij (of je partner) mij de ontbrekende gegevens. Ik zorg dat ik ze zo snel mogelijk in het ontwerp zet en stuur je een laatste digitale proefdruk in pdf. Ik vraag je nogmaals alles goed te controleren. Als jij akkoord bent, stuur ik alles naar de drukker. Na dit moment kan er niets meer aangepast worden.

8.

Productie

Afhankelijk van het gekozen papier en de druktechnieken duurt het 3 tot 7 werkdagen voor het drukwerk binnen is. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren, bijvoorbeeld wanneer er een tekort is aan papier of onverwachte drukte bij de drukker.

9.

Enveloppen

Ik adviseer je om de enveloppen alvast te laten bezorgen zodat je rustig de tijd kunt nemen om ze te beschrijven. Daar heb je natuurlijk geen zin meer in als je kindje is geboren. Let er wel op dat dit betekent dat je verzendkosten betaalt voor zowel de enveloppen als de kaarten.

10.

Betaling en levering

De betaling vindt plaats als alle keuzes definitief zijn gemaakt, van de aantallen, tot het papier, het type drukwerk en de enveloppen. Je mag je bestelling komen ophalen in Rotterdam of laten verzenden via PostNL.