Custom

Een custom design betekent dat jouw ontwerp helemaal op maat gemaakt wordt. The sky is the limit. Elk element van het geboortekaartje is uniek en past perfect bij jou (of jullie) als ouder(s). Geef je geboortekaartje een bijzondere en persoonlijke touch met een illustratie op maat: extra mooi in bijvoorbeeld een goudfolie of letterpress druk.

Semi-custom

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je een kleiner budget? Kies dan voor een semi-custom ontwerp: je kiest een kaartje uit mijn portfolio, en we gaan samen aan de slag om dit ontwerp zo te customizen dat het past bij jouw persoonlijke verhaal. We kijken bijvoorbeeld naar verschillende papiersoorten, bewerkingen, kleuren en hier en daar een toevoeging of wijziging in het ontwerp. Omdat we werken vanuit een bestaande basis, zijn de designkosten een stukje lager.

Tarieven

Omdat de prijs van een geboortekaartje afhankelijk is van allerlei keuzes (bijvoorbeeld het papier, het aantal kaarten en de druktechnieken) is het niet mogelijk om vaste prijzen te hanteren.

Buro Narratif biedt kaartjes aan in verschillende prijsklassen. Toch is er een minimum budget waar je rekening mee kunt houden. De totaalprijs is namelijk opgebouwd uit twee onderdelen: de ontwerpkosten en de drukkosten. Over de drukkosten valt op voorhand weinig te zeggen, maar je kunt wel alvast rekening houden met de tarieven voor het ontwerp.

De ontwerpkosten voor een geboortekaartje liggen meestal tussen de 150 en 350 euro. Dit is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Wil je alleen een kleine aanpassing doen aan een bestaand ontwerp? Dan zullen de kosten lager zijn. Ga je voor een custom design met illustratie op maat, gedichtje op maat en misschien wel meer dan één kaartje? Dan zullen de kosten hoger zijn.

De meest gekozen kaartjes op een rij...

Letterpress druk op stevig luxe Colorplan papier (zoals kaartje Beer)
Drukkosten ca €400 bij 100 kaarten

— Offset druk op Oud Hollands geschept papier (zoals kaartje Pien)
Drukkosten ca €200 bij 100 kaarten

— Goudfolie druk op Oud Hollands geschept papier (zoals Alexa & Adriaan)
Drukkosten ca €375 bij 100 kaarten

Houd er rekening mee dat bovengenoemde prijzen afhankelijk zijn van de aantallen, de fluctuerende papierprijzen en andere externe factoren.

*Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. De prijzen geven een indicatie en kunnen dus niet worden gegarandeerd.

Werkwijze

1.

Contact

Vul het contactformulier in zodat ik wat meer te weten kom over je wensen en verwachtingen. Ook als je mailt, zal ik je vragen dit formulier eerst in te vullen. De vragen in dit formulier helpen me namelijk om een beter beeld te krijgen van waar je naar op zoek bent en of ik je daarbij kan helpen.

2.

Kennismaking

Tijdens een eerste gesprek (digitaal of face-to-face) bespreken we je wensen, eisen, voorkeuren en vragen. Het is fijn als je wat beeld verzamelt van wat je mooi vindt, bijvoorbeeld op Pinterest. Heb je een ontwerp gezien van een andere ontwerper, houd er dan rekening mee dat ik nooit ontwerpen kopieer.

3.

Papier moet je voelen

In de meeste gevallen stuur ik je ook nog een sample(-pakket) toe zodat je de verschillende papier- en drukwerk opties kunt bekijken. Je ontvangt de samples kosteloos waarna je ze op eigen kosten weer retourneert. 

4.

Prijsvoorstel

Op basis van wat is besproken maak ik een eerste prijsvoorstel. Als je akkoord gaat met het prijsvoorstel en de opdracht wilt doorzetten gaan we verder met het ontwerpproces.

5.

Ontwerpproces

Ik maak een eerste ontwerp voorstel. Dit vormt de basis waarop we samen verder gaan borduren. Vanaf dan zijn er twee momenten waarop je feedback kunt sturen voordat het design definitief is.

6.

Check, check, dubbel check

Ben je helemaal tevreden met het ontwerp, dan stuur ik een digitale proefdruk in pdf met het finale ontwerp ter goedkeuring. Hier staan natuurlijk nog niet de correcte gegevens in, zoals de geboortedatum, het gewicht en de lengte. Ik vraag je het ontwerp te controleren voor zover het definitief is, zodat alles klaar staat voor wanneer de kleine spruit er is.

7.

Je kindje is geboren!

Zodra je kleintje is geboren sturen jij of je partner mij de geboortegegevens. Ik zorg dat ik ze zo snel mogelijk in het ontwerp zet en stuur je een laatste digitale proefdruk in pdf. Is jouw kindje in het weekend geboren? Houd er dan rekening mee dat ik in de meeste gevallen niet direct kan reageren op je bericht.

Na ontvangst van de digitale proefdruk vraag ik je nogmaals alles goed te controleren. Als jij akkoord bent, stuur ik alles naar de drukker. Na dit moment kan er niets meer aangepast worden.

8.

Productie

Afhankelijk van het gekozen papier en de druktechnieken duurt het meestal 5 tot 10 werkdagen voor het drukwerk binnen is; afhankelijk van onder andere levertijden van papier, het eventueel bestellen van een cliché voor preeg of letterpress en drukte bij de drukkers. Ik zal je altijd op de hoogte houden van de verwachte levertijden wanneer we de kaarten bestellen.

9.

Enveloppen

Ik adviseer je om de enveloppen alvast te laten bezorgen zodat je rustig de tijd kunt nemen om ze te beschrijven. Daar heb je natuurlijk geen zin meer in als je kindje is geboren. Let er wel op dat dit betekent dat je verzendkosten betaalt voor zowel de enveloppen als de kaarten.

10.

Betaling en levering

De betaling vindt plaats als alle keuzes definitief zijn gemaakt, van de aantallen, tot het papier, het type drukwerk en de enveloppen. Je mag je bestelling komen ophalen in Rotterdam of laten verzenden via PostNL.

Houd er rekening mee dat het in bepaalde periodes extra druk kan zijn bij de post. Buro Narratif draagt geen verantwoordelijkheid voor vertragingen bij de post.

Een foutje in het drukwerk?

De kaarten worden vanuit de drukker bij mij geleverd waarna ik alles zorgvuldig controleer voordat ik het complete pakket naar je toe stuur zodat ik eventuele foutjes kan onderscheppen.

Drukwerk – zeker wanneer je kiest voor ambachtelijk drukwerk – blijft mensenwerk en het komt dus wel eens voor dat ik een foutje ontdek. Super jammer natuurlijk, want je kan niet wáchten om de geboortekaarten te gaan versturen. Hoewel het wat extra geduld vergt vraag ik om je begrip terwijl ik er alles aan zal doen om het zo goed en snel mogelijk voor jullie op te lossen.