Custom

Een custom design betekent dat jouw ontwerp helemaal op maat gemaakt wordt. The sky is the limit. Elk element van jullie trouw stationery is uniek en past perfect bij jullie als koppel. Geef jouw wedding stationery een bijzondere en persoonlijke touch met een illustratie op maat van de trouwlocatie of een andere speciale plek. Ik maak aan de hand van een foto een lijntekening: extra mooi in bijvoorbeeld een goudfolie of letterpress druk.

Semi-custom

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je een kleiner budget? Kies dan voor een semi-custom ontwerp: je kiest een bestaand kaartje uit mijn portfolio, en we gaan samen aan de slag om dit ontwerp zo te customizen dat het past bij jouw persoonlijke verhaal. We kijken bijvoorbeeld naar verschillende papiersoorten, bewerkingen, kleuren en hier en daar een toevoeging of wijziging in het ontwerp.

Tarieven

De prijs van wedding stationery is afhankelijk van allerlei keuzes, bijvoorbeeld het papier, het aantal kaarten en de druktechnieken. Daarom is het niet mogelijk om vaste prijzen te hanteren.

Buro Narratif biedt drukwerk aan in elke prijsklasse. Toch is er een minimum budget waar je rekening mee kunt houden. De totaalprijs is namelijk opgebouwd uit twee onderdelen: de ontwerpkosten en de drukkosten. Over de drukkosten valt op voorhand weinig te zeggen, maar je kunt wel alvast rekening houden met de tarieven voor het ontwerp.

De ontwerpkosten liggen voor wedding stationery tussen de 350 en 750 euro. De uiteindelijke prijs is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Is jouw ontwerp gebaseerd is op een bestaande kaart? Dan zullen de kosten lager zijn. Ga je voor een custom design met illustratie op maat en misschien wel meer dan één kaart? Dan zullen de kosten hoger zijn. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de hoeveelheid producten dat je wilt laten maken; een save the date kaart, uitnodiging, menukaarten, naamkaartjes etc.

*Alle bovengenoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. De prijzen geven een indicatie en kunnen dus niet worden gegarandeerd.

Werkwijze

1.

Contact

Vul het contactformulier in zodat ik wat meer te weten kom over je wensen en verwachtingen. Ook als je mailt, zal ik je vragen dit formulier eerst in te vullen. De vragen in dit formulier helpen me namelijk om een beter beeld te krijgen van waar je naar op zoek bent en of ik je daarbij kan helpen.

2.

Kennismaking

Tijdens een eerste gesprek (digitaal of face-to-face) bespreken we je wensen, eisen, voorkeuren en vragen. Het is fijn als je wat beeld verzamelt van wat je mooi vindt, bijvoorbeeld op Pinterest. Heb je een ontwerp gezien van een andere ontwerper, houd er dan rekening mee dat ik nooit ontwerpen kopieer.

3.

Papier moet je voelen

In de meeste gevallen stuur ik je ook nog een sample(-pakket) toe zodat je de verschillende papier- en drukwerk opties kunt bekijken. Je ontvangt de samples kosteloos waarna je ze op eigen kosten weer retourneert.

4.

Prijsvoorstel

Op basis van wat is besproken maak ik een eerste prijsvoorstel. Als je akkoord gaat met het prijsvoorstel en de opdracht wilt doorzetten gaan we verder met het ontwerpproces.

5.

Ontwerpproces

Ik maak een eerste ontwerp voorstel. Dit vormt de basis waarop we samen verder gaan borduren. Vanaf dan zijn er twee momenten waarop je feedback kunt sturen voordat het design definitief is.

6.

Check, check, dubbel check

Ben je helemaal tevreden met het ontwerp, dan stuur ik een digitale proefdruk in pdf met het finale ontwerp ter goedkeuring. Ik vraag je het ontwerp te controleren op spelling, layout en andere belangrijke details.

7.

Productie

Afhankelijk van het gekozen papier en de druktechnieken duurt het meestal 5 tot 10 werkdagen voor het drukwerk binnen is; afhankelijk van onder andere levertijden van papier, het eventueel bestellen van een cliché voor preeg of letterpress en drukte bij de drukkers. Ik zal je altijd op de hoogte houden van de verwachte levertijden wanneer we de kaarten bestellen.

8.

Enveloppen

Je kunt de enveloppen alvast laten bezorgen zodat je rustig de tijd kunt nemen om ze te beschrijven. Let er wel op dat dit betekent dat je verzendkosten betaalt voor zowel de enveloppen als de kaarten.

9.

Betaling

De betaling vindt plaats als alle keuzes definitief zijn gemaakt, van de aantallen, tot het papier, het type drukwerk en de enveloppen.

10.

Levering

Je mag je bestelling komen ophalen in Rotterdam of laten verzenden via PostNL.

Houd er rekening mee dat het in bepaalde periodes extra druk kan zijn bij de post. Buro Narratif draagt geen verantwoordelijkheid voor vertragingen bij de post.

Een foutje in het drukwerk?

De kaarten worden vanuit de drukker bij mij geleverd waarna ik alles zorgvuldig controleer voordat ik het complete pakket naar je toe stuur zodat ik eventuele foutjes kan onderscheppen.

Drukwerk – zeker wanneer je kiest voor ambachtelijk drukwerk – blijft mensenwerk en het komt dus wel eens voor dat ik een foutje ontdek. Super jammer natuurlijk, want je kan niet wáchten om de uitnodigingen te gaan versturen. Hoewel het wat extra geduld vergt vraag ik om je begrip terwijl ik er alles aan zal doen om het zo goed en snel mogelijk voor jullie op te lossen.

CONTACT

Ik kan niet wachten om jouw droom stationery te mogen ontwerpen. Neem contact op via het contactformulier en dan plan ik graag een kennismakingsgesprek met je in.

Neem contact op